четвъртък, 18 февруари 2016 г.

Новия CAT S60 е първият смартфон с вградена термална камера

CAT обяви новият си флагман S60, който е първият в света смартфон с вградена термална камера. Устройството предлага масивен корпус с впечатляващ дизайн, който е водо и  удароустойчив.

Въпросната камера, която е разработена от FLIR, може да измерва температурата на разстояние от 15 до 30 метра. Тя може да е от полза на пожарникарите при търсенето на хора в сгради пълни с дим, на шофьорите, за проверка на оставащото гориво и т.н.

CAT S60 също така издържа потапяне във вода до 5 метра дълбочина за един час - което го превръща в най-водоустойчивия смартфон, и е способен да понесе падане от 1.8 метра.

Хардуерът включва 4.7-инчов HD дисплей, Snapdragon 617 чипсет, 3GB оперативна памет + 32GB за съхранение, и батерия 3,800 mAh.

Смартфонът има 13МР основна камера (освен термалната) и предна с резолюция 5МР. Операционната система е Android 6.0 Marshmallow.

CAT S60 ще бъде представен официално следващата седмица на Mobile World Congress в Барселона. Той ще бъде на разположение по-късно тази година, при цена 649 евро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар