четвъртък, 3 септември 2015 г.

Sony представи флагманите Xperia Z5, Z5 compact & Z5 Premium с HD, Full HD и 4K дисплеи

Sony представи флагмана Xperia Z5, заедно с негова Compact и Premium версия. Трите модела има почти еднакви характеристики, различията са размера на дисплея + неговата резолюция, и батерията - а при Compact версията и RAM памета.

Новите Xperia флагмани отново са водоустойчиви и могат да бъдат потапяни до 1.5 метра дълбочина в рамките на до 30 минути. Водоустойчивоста не е новост, но скенера за пръстови отпечатъци е - той е приютен в новия страничен Power бутон. 

Дисплеят на Xperia Z5 е 5.2-инчов с FullHD резолюция, оперативната памет е 3GB, а капацитета на батерията е 2,900 mAh.

Compact разполага с по-малък 4.6-инчов дисплей с HD резолюция, 2GB оперативна памет и батерия с капацитет 2,700 mAh.

Premium разполага с 5.5-инчов дисплей с впечатляващата 4K резолюция, което го превръща в първият в света 4K смартфон, оперативната памет е 3GB, а капацитета на батерията е 3,430 mAh, освен това камерата му може да записва 4K видеозапис.

Останалите характеристики са еднакви и при трите модела - Snapdragon 810 чипсет с 64-битов осем-ядрен процесор, 23MP основна камера с 1/2.3-инчов Exmor RS сензор, f / 2.0 бленда и ултра-бърз автофокус със скорост 0.3 секунди + 5MP предна камера, и 32GB вградена памет + microSD слот.

Устройствата поддържат и HiRes Audio за слушане на аудио съдържание без загуба в качеството, освен това имат и технология подобряваща аудио звученето на музиката.

Xperia Z5 и неговата Compact версия ще стартират продажби през октомври. Цветовете в които ще се предлага Xperia Z5 са бяло, тъмнографитено, златисто и зелено, а при Compact последните два са заменени с жълто и корал. 

Z5 Premium стартира през ноември, ще се предлага в 3 цвята - сребристо, черно и златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар