вторник, 11 август 2015 г.

Няколко страхотни алтернативи на Facebook

Социалните мрежи вече са част от нас, с тях общуваме с познати, колеги, приятели и роднини. Повечето нормални потребители използват Facebook, но има и други, дори по-добри в някой ситуации алтернативи.

В списъка със социални мрежи се отличават две, едната разбира се е Facebook, а другата е създадената две години по-късно "Twitter.

Google+
Социалната мрежа на Google е може би един от най-големите конкуренти на Facebook. Ако сте Android потребител няма причина да не изпробвате Google Plus, и без това вече имате Google акаунт. Google+ събира в едно най-доброто от Twitter и Facebook, предлагайки неща като следване на знаменитости и известни личности - без дори да ги познавате и др. Най-интересната характеристика на Google+ е възможността да разделите приятелите си на различни критерии - например семейство, приятели и познати.

Twitter
Twitter е безплатна социална мрежа за споделяне на статус съобщения с размер до 140 символа, или така наречените туитове. Туитовете се изпращат по три начина, през страницата на Twitter, през приложение на компанията и чрез SMSСъс създаването си през 2006 г. в Сан Франциско, Калифорния, Twitter печели световна известност и значимост.

MySpace
Ако основният ви интерес е музиката и искате да общувате с хора които харесват същия стил или подобен, тогава MySpace е социалната мрежа точно за вас. MySpace е насочена към музикантите и разбира се към техните фенове, но трябва да знаете че голяма част от потребителите на услугата са млади хора под 25 години.

LinkedIn
Ако търсите контакт само с хора от професионалната ви сфера, използването на LinkedIn е почти задължително. Социалната мрежа дори може да ви помогне да намерите дълго търсената мечтана работа.

Vine
Vine е нова социална мрежа, в която ще споделяте 6-секундни квадратни видеа, задържайки пръст върху екрана на вашия смартфон. Услугата е иновативна, за да създадете късометражен 6 секунден видео шедьовър ще трябва малко да се постараете. Дори да не публикувате съдържание във Vine, пак може да използвате услугата като разглеждате публикуваното от другите потребители.

Няма коментари:

Публикуване на коментар