вторник, 9 юни 2015 г.

5 алтернативи на вградения браузър

Най-използваната функция на смартфоните безспорно е браузването в интернет мрежата. Повечето потребители вероятно използват вграденият браузър, но има много по-полезни и функционални предложения в Play Store, Amazon и тн...

Преди да се впуснете в търсене на подходящ за вас браузър, може да разгледате предложенията описани в тази статия.

UC Browser е много бърз и удобен браузър. Той поддържа жестове, например ако плъзнете пръст надясно ще върнете назад. За по-голямо удобство имате на разположение странични бутони, с които можете да върнете назад, да се върнете към страницата по подразбиране на браузъра и др. Браузъра заема малко оперативна памет, дори при по-сериозно натоварване заеманата памет пак е по-малко.

Браузъра на Google е сред най-добрите за Android устройства. Chrome е доста бърз и функционален браузър. Менюто е преведено на български, и има функция за пестене на мобилен интернет, която може да ви спести до 70% данни.

Ако търсите функционален браузър който искате да изглежда по определен от вас начин, тогава Dolphin Browser е перфектния избор. Поддържа контрол и въвеждане на текст с жестове, освен това можете да изтеглите допълнителни теми от предвиден за целта или да създадете собствени, с които да персонализирате браузъра.

Opera е известен главно заради изключително полезния си OFF-ROAD режим за пестене на мобилни данни. Освен да включите Off-road режима, можете да намалите качеството на показваните изображения или направо да ги изключите за да спестите още повече данни. Единствения недостатък е че когато включите режима за пестене на данни, браузъра зарежда страниците в мобилната им версия, а това до този момент не може да се промени. Off-road режима ще ви спести до 80 % данни.

Firefox е доста интересен браузър, който предлага няколко много интересни функции които не се предлага при другите. Можете да инсталирате допълнителни добавки, през специален за целта маркет. Предлага бърз достъп до история, маркери и тн... Най-интересната функция е възможността да инсталирате приложения предвидени за операционна система Firefox на вашето Android устройство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар