събота, 7 февруари 2015 г.

Топ 5: Най-добрите безплатни OFF-Line навигации

Безспорно едно от най-големите преимущества на смартфоните и таблетите е възможността е GPS навигиране, а това ги прави изключително полезни и удобни за пътуване.

В настоящия материал ще намерите Топ 5 на най-добрите Off-line навигации в Google Play Store.

#1: Here Maps Navigation
През 2012 г. Nokia пусна навигацията Here Maps, като до скоро беше налична единствено за потребители на Windows 8.1 Phone. Here Maps излиза за потребителите на Android, iOS и Firefox OS през октомври миналата година. Навигацията използва собствени карти, които са изключително точни и се използват от навигационните система NAVIGON и IGO Primo.

#2: MapsFactor: GPS Navigation
MapsFactor: GPS Navigation - една от най-теглените навигации в Google Play. Приложението е доста прилично, като използва картите на OpenStreetMap, които са доста добри, но има какво още да се желае.

#3: BE-ON-ROAD Navigation
BE-ON-ROAD ще ви предостави навигационни карти на OpenStreetMap, които както вече споменах са доста точни, а гласовата навигация е налична на много езици, включително български. Ще получите възможност да избирате цвят на фона, да избирате дневна или нощна тема и т.н.

В Play Store приложението е известно като GPS Navigation.

#4: Route 66
Route 66 е малко по-странно от останалите навигации, основно заради функцията "Follow me". Въпросната функция поставя виртуален автомобил по ваш избор, който да следите на екрана на вашия смартфон или таблет. 

Според разработчиците, Route 66 е най-завладяващата навигация за Android устройства, в което има доза истина.

#5: MAPS.ME
MAPS.ME е комбинация между off-line навигация и пътна карта с много POI точки (елементи обозначаващи различни търговски обекти). За съжаление, MAPS.ME няма гласова навигация, което за повечето шофьори ще се окаже пречка. Въпреки това, ако се нуждаете от подробна off-line карта, а не толкова от навигация, то тогава приложението със сигурност ще ви допадне.

1 коментар: